Wie ik ben?

Potretfoto Treesje met roze shirt

Webdesigner met oog voor toegankelijkheid

 

 

Treesje, ja echt met de -je op het einde. Vernoemd naar m'n moeder en opgegroeid in een groot gezin met 5 zussen. Ja je leest het goed, 6 dochters voor m'n vader (nee dat is niet zielig, die man heeft meer vrouwen om zich heen gehad dan waar menig man van durft te dromen.).

Inmiddels ben ik al jaren getrouwd en moeder van een heerlijk ondernemende zoon van 4 jaar.

Al toen ik jong was, was het voor mijn ouders duidelijk dat mijn manier van zijn net iets anders is dan die van de rest van m'n zussen.  Uiteindelijk was ik 18 jaar toen ik hoorde dat ik autist / autistisch ben. Hierdoor heb ik een andere manier van informatieverwerking, waardoor de wereld soms (vaak) lastig voor me is. Maar de drang om mee te willen doen, erbij te horen heeft me al vroeg geleerd hard m'n best te doen.

Soms iets te hard misschien.

Leren doen wat ik leuk vind, is een proces van jaren geweest. Eerst, zoals het hoort, een opleiding afgerond en gewerkt op kantoor. Maar het begon te wringen en te kriebelen. Ik wil iets anders, ik wil mijn leven kunnen inrichten zoals het werkt voor mij.  Want als ik goed voor mezelf zorg ben ik de beste versie van mezelf en kan ik ook goed voor anderen zijn.

En dus heb ik, toen onze zoon 2 jaar werd, de knoop doorgehakt en mijn baan opgezegd.

Tijd om te ontdekken wat ik wil.

Na het volgen van verschillende trainingen in websites bouwen leerde ik dat het internet helemaal niet zo bereikbaar is voor iedereen.

Dit had mijn aandacht.

Hoezo is de plek, waarvan ik dacht dat er geen onderscheid gemaakt wordt, zo ontoegankelijk voor zoveel mensen?

Ik hoorde over mensen met een visuele beperking die afhankelijk zijn van voorleesprogramma's.  Over mensen die een auditieve beperking hebben en visueler zijn ingesteld. Over ouderen waarvoor knoppen soms lastig zijn om aan te klikken. Over mensen die niet vanzelfsprekend door de website kunnen navigeren omdat ze het niet goed kunnen overzien.

Zoveel verschillende mensen die ook mee willen doen, erbij willen horen. Zoveel mensen die jouw klant willen zijn maar niet een afspraak kunnen maken. Die niet weten wie je bent en wat je doet, terwijl je ook voor hen zoveel kan betekenen.

Zo ontstond Trots op je site.
Want als jij je best doet om te zorgen dat je website toegankelijk is voor iedereen, dan werkt je site voor jou en verkoopt hij jouw product.

En daar mag je Trots op zijn!

Kennismaken?

Wil jij een groot verschil maken? Je doelgroep vergroten? Of gewoon weten wat ik voor jou kan betekenen?

Scroll naar boven